Dags för svenskt i Formel 1

För någon månad sedan så stod det klart att det blir svenskt i Formel 1 igen efter det att Caterham valt att satsa på honom som försteförare. Med det stod det klart att han blir förste svensk på 23 år att få köra Formel 1.

Nu har all testkörning gjorts och det är bara dagar kvar tills det är dags för den faktiska debuten för Ericsson i Australiens Grand Prix. Till Aftonbladet säger Ericsson att han tycker att testerna har gått bra och att han känner sig väl förberedd trots bara tre dagar i bilen under testkörningarna. Under dessa dagar körde han 117 varv och menar att han inte gjorde ett enda misstag och gjorde det stallet ville, vilket var att så att säga få in bilen i hjärnan och kunna den i sömnen.

Han är framförallt nöjd med att inte ha gjort några större missar och kört bilen i muren. Han menar också att han har en sund approach gentemot uppgiften och stallet, inte som många andra rookies som tar på sig en lite för stor kostym och tror att de ska imponera direkt med sin körning – och istället kör av vägen gång på gång under testkörningarna.

Det var också viktigt för honom att under testdagarna få möjlighet att testa på att köra längre distanser för att få testa på körtekniker med den nya bilen som ger honom kunskap om hur han ska kunna spara på däck och bensin under de faktiska tävlingsloppen.

Hur stora förhoppningar vi ska ha på att Marcus Ericsson under sin första säsong gör några större avtryck i formel 1-världen är svårt att säga på förhand, men ska man tro sport- och bettingsajter som dessa så ska vi nog inte ha speciellt stora förhoppningar. Om vi som exempel tar det svenska spelbolaget Betsafe så har man satt oddset 1000 gånger pengarna på att Ericsson ska vinna i Australiens Grand Prix. Låt oss se om detta kan tänkas sjunka under säsongens gång när han kommit in i cirkusen och börjat få lite erfarenhet att köra med de stora grabbarna.

Här kan du se en nyligen gjord intervju med Marcus Ericsson inför vad som komma skall.